Více informací
Včelí pyl znali a používali už pradávné indiánské kmeny jako posvátnou potravinu i lék na celou řadu chorob. Obohaťte svůj jídelníček touto komplexní a výjimečnou superpotravinou i vy!
Pyl jsou samčí zrnka rostlin, která mají za cíl předávat život – opylovat samičí květy. Včely je sbírají v divoké přírodě a tvoří z nich drobné granulky (tzv. rouskový pyl). Touto mimořádně výživnou směsí pak krmí svoje potomky.
Zpracovaný pyl je tedy hlavním zdrojem proteinů a všech potřebných látek pro zdravý růst mladých včel. V této nijak nezkažené podobě včelí pyl nabízíme vám, z oblasti nezasažené pesticidy - v certifikované BIO kvalitě.
Bohaté složení včelího pylu:
Díky svému původu a účelu je včelí pyl neuvěřitelně komplexní potravinou s celou škálou vitamínů a minerálů. Rozbory odhalují až 250 různých látek, samozřejmě čistě přírodního původu. Lidské tělo je proto umí perfektně využít.
Včelí pyl obsahuje esenciální mastné kyseliny a okolo 25% proteinů, přičemž má kompletní spektrum aminokyselin, včetně esenciálních. Důležitá je přítomnost železa, mědi, zinku a ostatních mikronutrientů. Každé pylové zrnko je plné aktivních enzymů - jedná se o syrovou, teplem neošetřenou potravinu.
Pyl pro vitalitu a odolnost:
Včelí pyl dnes oceňují sportovci a osoby s vysokou fyzickou zátěží. Užívat jej ale může každý pro podporu a udržení dobrého zdraví.
Včelí pyl a pyl rostlin obecně mají tyto oficiálně prokázané účinky:
• napomáhá normální činnosti kardiovaskulárního systému
• funguje jako imunomodulátor (díky obsahu enzymů a vitamínů) a antioxidant
• pomáhá při poruchách trávicího traktu
• působí proti únavě, podporuje vitalitu
• má pozitivní vliv na duševní stav a výkon člověka
• menopauzální komfort
• podporuje zdravou činnost srdce, správnou hladinu cholesterolu a krevních lipidů
• podporuje chuť k jídlu
Fermentací pylu včely vyrábí další unikátní produkt – tzv. včelí chléb, který v našem eshopu také najdete.
Použití: Včelí pyl lze konzumovat samotný, chutná po medu a květech. Skvělý je pro obohacení müsli, smoothies nebo jogurtu. Neupravujte včelí pyl tepelně, byla by škoda jej znehodnotit!
Zajímavý recept je fermentovaný pyl s medem. Fermentací se naruší pylová zrna a pyl je pak lépe stravitelný. Smíchejte 100g pylu s lžící medu a cca 30 ml převařené, vlažné vody. Směs napěchujte do skleničky a otevřené nechejte stát při pokojové teplotě 3 dny. Poté skladujte v chladu.
Doporučené dávkování: Doporučujeme začít s 1 kávovou lžičkou denně a toto množství postupně zvyšovat
Upozornění: Ačkoliv má včelí pyl odlišné účinky než pyl poletující v ovzduší, osoby alergické na pyl musí být při jeho užívání opatrnější. Doporučuje se začít jen s polovinou malé lžičky a podle reakce dávky zvyšovat.
Nutriční hodnoty ve 100g: Energie: 1559kJ/372kcal; Tuky: 8,8g, z toho nasycené mastné kyseliny 7,1g; Sacharidy: 55,4g, z toho cukry 48,2g; Vláknina: 5,0g; Bílkoviny: 17,8g; Sůl 0g
Skladování: V suchu a temnu
Alergeny: Bez alergenů
Země původu: Maďarsko
Obsah balení: 100g