Slzovka obecná 250g Wolfberry

40358

Nový produkt

Slzovka obecná 250g Wolfberry patří k často využívaným bylinám v tradiční čínské medicíně a má široké uplatnění i v kuchyni. Přidává se do polévek a různých směsí, podává se jako příloha a je možné ji připravovat i na sladko. Neobsahuje lepek.

Více informací

0 Kč s DPH

Více informací

Slzovce obecné (Coix lacryma-jobi) se říká Jobovy slzy nebo Bílá perla východu. V tradiční čínské medicíně se využívá jako antioxidant. Slzovka neobsahuje lepek, takže je ideální potravinou pro osoby trpící celiakií.

Před vařením slzovku dobře propláchněte pod tekoucí vodou a poté máčejte minimálně 30 minut, nic ale nezkazíte, když si ji namočíte i den předem. Pokud ji budete vařit na slano, pak k ní můžete zároveň přidat i kořenovou zeleninu, kterou na konci vaření buď vyjmete, nebo ji můžete spolu se slzovkou rozmixovat.

Samotnou slzovku můžete konzumovat jako přílohu, přidat ji do rýže a v polévkách s její pomocí nahradíte kroupy. Uvařená a rozmixovaná se přidává do různých kaší, placek, pomazánek, nákypů a mletého masa.

Energie: 1612 kJ / 388 kcal; Tuky: 7.4 g – z toho nasycené 1.05 g; Sacharidy: 67.1 g – z toho cukry 3.8 g; Vláknina: 3.6 g; Bílkoviny: 13.3 g; Sůl: 0.05 g; Vlhkost: max. 15 %

Alergeny:
bez alergenů
Země původu:
Čína
Obsah
250 g


SLZOVKA S KREVETAMI, ZELENINOU A PESTEM:
Budeme potřebovat:

Slzovku (na jednu porci stačí cca 100 g), krevety, zeleninu – cherry rajčata, cuketu (případně jinou zeleninu dle obliby), olivový olej, česnek, koření italského typu, pesto, rukolu na ozdobu

Slzovku před tepelnou úpravou namočíme cca na 1 hodinu do vody.
Máme tedy dost času si připravit všechny ostatní ingredience.
Rozmrazíme krevety a k přípravě si nalijeme sklenici dobrého vína¨


Slzovka s krevetami

Slzovku vaříme v osolené vodě přibližně 20 minut do měkka.
Mezitím si nakrájíme zeleninu, ne příliš na drobno.


Slzovka s krevetami

Krevety pokapeme šťávou ze čtvrtiny citrónu, osolíme a okořeníme.

 
Slzovka s krevetami

Uvařenou slzovku scedíme a přikryjeme pokličkou, aby nám nevychladla.


Slzovka s krevetami

Na větší pánvi orestujeme na olivovém oleji krevety. Zeleninu je lepší
restovat zvlášť, protože krevety většinou během úpravy pustí vodu,
kterou opatrně slijeme.


Slzovka s krevetami

Na orestované krevety přidáme uvařenou slzovku, nadrobno nakrájený
nebo prolisovaný česnek a ještě asi 10 minut osmažíme společně.
Dle potřeby přidáme ještě olivový olej, ochutnáme případně dosolíme
a dokořeníme.


Slzovka s krevetami

Přidáme orestovanou zeleninu, promícháme a dochutíme pestem.


Slzovka s krevetami

Servírujeme ozdobené čerstvou rukolou a čerstvými cherry rajčaty.


Slzovka s krevetami

Dobrou chuť

Parametry

Země původu Čína
Produkty bez alergenů Bez vlčího bobu (Lupina), Bez lepku, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez skořápkových plodů, Bez celeru, Bez siřičitanů, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez vajec, Bez mléka, Bez sóji

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: