Více informací
Při produkci Wolfberry sušených rajčat jsou vybírány dužnaté a sladké speciálně pěstované odrůdy, které jsou sklízeny těsně před samotným procesem sušení. Sladká rajčátka jsou ručně rozkrojena a poté po dobu několika dní sušena na slunci a krásně teplém tureckém vzduchu na velkých sítech. Tento tradiční proces úpravy zaručuje, že rajčata vydrží dlouhou dobu bez ztráty nutričních hodnot a jejich kvality.
Původně se sušená rajčata začala dělat v Itálii a to z důvodu, že si tamní obyvatelé chtěli uchovat letní úrodu i na zimní měsíce. Toto zpracování se později rozšířilo i do dalších oblastí, takže dnes se se sušenými rajčaty setkáme v podstatě po celém světě. Sušením se z rajčat ztrácí většina vody, ale právě díky tomu získávají výraznou a velmi lahodnou chuť, pro kterou si je zamilovaly kuchyně celého světa.
Wolfberry sušená rajčata pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství v Turecku. Jsou velmi šetrně sušena na slunci a tím je v nich zachována jejich krásně aromatická chuť i vůně a zůstává v nich většina minerálů a vitamínů. Mají nezastupitelné místo ve středomořské kuchyni, kde se přidávají do různých zeleninových a těstovinových salátů, do domácího chleba, ale i na pizzu. Můžete je i přímo konzumovat, případně přidávat do pomazánek nebo na obložené chlebíčky.
Vitamíny a minerály ve 100g sušených rajčat: Vápník: 110mg; Železo: 9.09mg; Hořčík: 194mg; Fosfor: 355mg; Draslík: 3427mg; Sodík: 247mg; Zinek: 1.99mg; Vitamin C: 39.2mg; Thiamin: 0.528mg; Riboflavin: 0.489mg; Niacin: 9.050mg; Vitamin B6: 0.332mg; Kyselina listová: 68ug; Vitamin A (RAE): 44ug; Vitamin A (IU): 874IU; Vitamin E (alfa-tokoferol): 0.01mg; Vitamin K (fylochinon): 43ug
Nutriční hodnoty ve 100g sušených rajčat: Energie: 1304kJ / 312kcal; Sacharidy: 51g – z toho cukry 37.6g; Bílkoviny: 14.1g; Tuky: 3g – z toho nasycené 0.4g; Vláknina: 12.3g; Sůl: 7g; Vlhkost: 14-18 %
Složení: sušená rajčata: 92 – 94%, sůl: 6 - 8%
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Země původu: Turecko
Obsah balení: 100g