Více informací
Jak používat BIO kypřící prášek do pečiva
Použijeme jej stejným způsobem jako běžný kypřící prášek. Na 500 g sypkých surovin přidáme 3 lžičky (17 g) prášku. Nahrazujeme-li tímto práškem běžný kypřící prášek v sáčku, potom tři lžičky tohoto prášku odpovídají 1 sáčku běžného prášku do pečiva. Kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene má sklon začít kypřit již při pokojové teplotě. Proto doporučujeme vkládat těsto do trouby a péci co nejdříve po zapracování kypřícího prášku. To se týká zejména řidších třených těst.
Charakteristika
Kypřicí prášek je suché chemické kypřidlo používané ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva. Funguje na principu uvolňování oxidu uhličitého do těsta acidobazickou reakcí. Tím vznikají bublinky, které těsto nakypřují. BIO kypřící prášek je bezlepkový a bezfosfátový. Regulátorem kyselosti je vinný kámen neboli hydrogenvinan draselný, kypřící látkou jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný. Po kypřícím prášku sáhneme v případech, kdy nechceme v pečivu nežádoucí příchuť fermentačních produktů kvasinek z droždí.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 1004 kJ/253 kcal; Tuky: 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 44 g - z toho cukry 0 g; Bílkoviny: 0 g; Sůl: 17,5 g
Složení
BIO kukuřičný škrob, regulátor kyselosti - prášek z vinného kamene (Tartrát draselný) 27,4%, jedlá soda (Hydrogenuhličitan sodný - E500)
Skladování
Skladujte vždy dobře uzavřené na suchém místě.
Země původu
EU
Vyrobeno v ČR
Obsah
150 g