Datlový cukr BIO 500 g Wolfberry

49971

Nový produkt

Datlový cukr BIO 500 g Wolfberry, přírodní sladidlo vyrobené z čerstvých datlí. Tuniské datle s vysokým obsahem vlákniny jsou výborné pro výrobu sladidla.

Více informací

0 Kč s DPH

Více informací

Jak používat datlový cukr
Datlový cukr je pro svoji konzistenci doporučován především v kuchyni. Používáme jej při pečení, výrobě raw sladkostí nebo k přislazování různých pokrmů. Zejména desertů, ochucených jogurtů, müsli směsí, palačinek a kaší, ale je vhodný i do orientálních pokrmů a ajurvédských snídaní. Můžeme jím zcela nahradit cukr v pekařských receptech. Je ale třeba počítat s tím, že sladí o něco méně než běžné cukry. S menším úspěchem jej využijete jako sladidlo nápojů. Na rozdíl od ostatních cukrů je totiž pro vysoký obsah vlákniny v nápojích nerozpustný.

Charakteristika
Datlové sladidlo je nepřesně, ale často nazýváno jako "cukr". Jedná se výrobek z čerstvých tuniských datlí. Datle se nejprve prohřejí horkou parou, což urychlí cukernatění a zajistí rovnoměrnou konzistenci. Poté jsou usušeny a namlety na jemný prášek - datlový cukr. Datlový cukr chutná méně sladce než klasický bílý cukr. Oproti němu však obsahuje velké množství vlákniny, vitamínů a minerálů. Datle jsou bohatým zdrojem draslíku, chlóru, železa a vitamínů B.

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie:
1493 kJ/353 kcal; Tuky: 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g; Sacharidy: 80 g - z toho cukry 74 g; Vláknina: 11 g; Bílkoviny: 2,7 g; Sůl: 0,015 g

Složení
100% datle v BIO kvalitě

Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě.

Obsah
500 g

Parametry

Cílová skupina vegan, BIO
Produkty bez alergenů Bez skořápkových plodů, Bez celeru, Bez siřičitanů, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez vajec, Bez mléka, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez lepku, Bez hořčice, Bez sezamu

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: