Více informací
Sirupu z agáve se ne nadarmo říká také zlato mexických indiánů, protože se získává poměrně zdlouhavým procesem. Nejprve se nařezávají rostliny agáve, ze kterých se nechává “vyslzet“ jejich šťáva, která se každý den pečlivě sbírá. Poté se speciální technologií odpařováním při teplotě do 48°C vyrábí sirup v jantarové barvě a konzistenci řidší, než má med.
Tento sirup má o 25 – 50 % větší sladivost než rafinovaný cukr, takže jeho spotřeba je daleko nižší než u klasického cukru. Největší devizou sirupu z agáve je ale to, že sladící složku tvoří minimálně z 65% fruktóza, takže se organismus nezatěžuje nadbytečným množstvím glukózy, nebo sacharózy. Právě proto agáve sirup oceňují především diabetici.
Sirup z agáve oceníte v teplé i studené kuchyni. Velmi dobře se rozpouští, takže se hodí nejen jako sladidlo do čaje a kávy, ale i do různých zálivek, nebo ledových nápojů. Výborně se hodí ale i jako pojivo pro cereální výrobky, do marinád na maso, nebo do cukrářských výrobků. V neposlední řadě je potřeba připomenout, že sirup z agáve berou vegani jako dar z nebes například při nahrazování medu.
Wolfberry agáve sirup má velmi jemnou, lehce karamelovou chuť a je vyráběn v BIO kvalitě v kontrolovaném ekologickém zemědělství bez GMO.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie: 1262 kJ / 302 kcal; Sacharidy: 75 g – z toho cukry74 g (fruktóza > 65%, glukóza <26%); Bílkoviny: 0 g; Tuky: 0 g; Vláknina: 1 g; Sůl: 0.1 g; Sodík: 40 mg
Země původu
Mexiko
Obsah
5 kg